Stichting Bram Ridderkerk

Stichting Bram Ridderkerk

Al ruim 10 jaar werkt de Botter samen met Stichting Bram Ridderkerk (SBR). Stichting Bram Ridderkerk is een kleinschalige zorginstelling voor kinderen die niet (meer) kunnen deelnemen aan het regulier onderwijs. Dit zijn veelal kinderen met een enkelvoudige of meervoudige beperking die in één van de BAR-gemeenten woonachtig zijn.

Stichting Bram heeft op Obs de Botter 2 groepen genaamd “de Optimist” en “de Klipper”. Beide groepen bestaan dagelijks uit 3 medewerkers (leerkracht, onderwijsassistent en persoonlijk begeleider) en bieden zorg, begeleiding en onderwijs aan maximaal 7 leerlingen per groep vanuit zowel de cao Gehandicaptenzorg als de cao Primair Onderwijs. 

De samenwerking houdt in dat er dagelijks terugkerende contacten plaatsvinden tussen kinderen met en zonder beperking. Wij vinden het namelijk belangrijk om de integratie en acceptatie te realiseren van deze groep bijzondere kinderen.De kinderen van Stichting Bram en De Botter hebben baat bij deze werkwijze, ze leren van elkaar en hebben bovenal ontzettend veel plezier samen.

Er ontstaan dagelijks terugkerende contacten tussen de kinderen met en zonder een beperking waardoor de integratie en acceptatie van kinderen met een beperking sneller wordt gerealiseerd.

Kinderen zonder beperking realiseren zich dat er kinderen zijn die anders zijn dan zij, maar er wel gewoon bij horen. De kinderen leren hierdoor omgaan met verschillen en anders kijken naar mensen/kinderen met een beperking. Het gevoel van sociale participatie wordt op deze manier al bij jonge kinderen gestimuleerd.

Meer informatie over deze stichting kunt u lezen op www.stichting-bram.nl.

Scroll naar boven